Nyt Kuohuu Taas -kesäteatteriesitys

Kulttuurikollektiivi Silta toteutti kesällä 2016 Mallaskosken Panimoravintolan ja Mallaskosken Panimon kanssa Nyt kuohuu taas! -kesäteatteriesityksen. Juulia Soidinahon kirjoittama ja yhdessä työryhmän kanssa ohjaama kesäteatteriesitys pohjautui Mallaskosken Panimon sekä Seinäjoen kaupungin historiaan. Musiikkipitoinen näytelmä sisälsi niin kieltolakilauluja kuin Mallaskoskella 1990- ja 2000-luvulla esiintyneen Duo Trebbion kappaleita. Nyt kuohuu taas -esityksessä yhteistyössä toimivat Seinäjoen kaupunginteatteri, Seinäjoen kulttuuripalvelut ja Etelä-Pohjanmaan matkailu.


Näytelmän kantaesitys nähtiin 8.7.2016 Seinäjoella, Mallaskosken Panimoravintolan teatteriterassilla. Näytelmän käsikirjoittamista varten Juulia Soidinaho haastatteli useita panimon historiaan ja nykypäivään liittyviä henkilöitä. Panimon historiasta Soidinaho keräsi tietoa myös Mallaskosken henkilökunnalta sekä paikallishistoriasta. Esitys sai hyvän vastaanoton ja katsojat kiittelivät paikallishistorian tuomista kesäteatterilavalle.


Näytelmä oli ensimmäinen yhdistyksen tuottama kesäteatteriesitys ja siitä nähtiin 17 esitystä aikavälillä 8.7.–20.8.2016.


ROOLEISSA


Ville Orttenvuori

Juulia Soidinaho

Mikko Timonen


TYÖRYHMÄ


Käsikirjoitus: Juulia Soidinaho

Ohjaus: Juulia Soidinaho ja työryhmä

Tekniikka-ajo: Joel Vilén

Tuottaja: Katariina Vestergård

Musiikit: Duo Trebbio (Miikka Kivimäki ja Sami Silén) ja Juulia Soidinaho


YHTEISTYÖKUMPPANIT


Mallaskosken Panimoravintola, Mallaskosken Panimo, Captol Invest Oy, Markun Musiikki, Seinäjoen kaupunginteatteri, Mainosvarikko, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut ja Etelä-Pohjanmaan Matkailu.


Projekti sai tukea Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen rahastolta.

(c) Kulttuurikollektiivi Silta, 2018