Rakkaudesta Rokkiin -provinssimusikaali

Vuoden rokkaavin kesäteatteriesitys tuo Törnävän saareen Provinssin nostalgisimmat tarinat. Mikä merkitys on liian lihavalla pululla, kuinka monta Ozzya tarvitaan harhauttamaan mielenosoittajia ja kuinka onnistuu jätesäkkien kuljettaminen festivaalialueen läpi – varsinkin kun ne ovat pullollaan rahaa? Rakkaudesta rokkiin -Provinssimusikaali sukeltaa vuosikymmenten mieleenpainuvimpiin hetkiin, ja hauskuuttaa sekä festarikonkareita että muita musiikin ystäviä.


"Kuuma festivaalikesä 2018 ja neljäskymmenes Provinssi-festivaali. Mikko palaa Törnävän saarelle ja ajautuu muistelemaan suomirockin siivittämiä Provinssi-kesiä, unohtuneita ystäviä ja sydäntä repivää festarirakkautta. Elämä alkoi täältä –Törnävän saaresta – lähes neljä vuosikymmentä sitten. Mielessä pyörii Provinssihistorian sykähdyttävimmät hetket; ajat, jolloin Suomen suurinta festivaalia rakennettiin faxin ja kirjoituskoneen avulla, rakkauden vuoksi kahlattiin läpi kuohuvan kosken ja pienellä Citroënilla kuljetettiin maailmanluokan bändejä."


Tule sinäkin kahlaamaan Provinssi-festivaalin historian läpi: luvassa muistoja musiikin ja rakkauden täyteisistä kesistä ja menneistä festivaaleista. Juhlasta, joka nosti Seinäjoen rockin maailmankartalle.  Rakkaudesta rokkiin -Provinssimusikaali kertoo aikakausia kestävästä yhteydestä ihmisten välillä. Ihmisten, jotka rakastavat musiikkia ja ystävyyttä juhlistavaa festivaalia Seinäjoen sydämessä. Olkoon mutaprovinssi, lamaprovinssi tai ennätysprovinssi – kautta vuosikymmenien ja sukupolvien ihmiset löytävät kesäkuisena viikonloppuna tiensä Törnävän saareen. Miksi? Koska rakkaus, rauha ja rock’n’roll!


Rooleissa:

Kimmo Blom

Maria Lund

Irina Vartia

Ville Orttenvuori

Rami Mäkilaine


Cameorooleissa:

Cameorooleissa Provinssin jälkeisissä esityksissä nähdään:

Ke 4.7. ja to 5.7. rock-ooppera RAMIn pääosassa Provinssirockissa vuonna 1985 laulanut sekä useasti festareilla eri kokoonpanojen keulassa esiintynyt Kolmas nainen -mies Pauli Hanhiniemi

Pe 6.7.2018 ensimmäisessä Provinssirockissa kesällä 1979 esiintynyt Mikko Alatalo

La  7.7.2018 useana kesänä Provinssirockissa Don Huonot -bändinsä kanssa esiintynyt Kalle Ahola

Su 8.7.2018 Leningrad Cowboysin nokkamiehenä Provinssirockissa vuonna 1992 laulanut Jore Marjaranta


Työryhmä:

Käsikirjoitus ja ohjaus Juulia Soidinaho

Musiikin sovitus ja kapellimestari Henri Peltola

Koreografiat Ville Orttenvuori ja Virpi Aho

Tuotanto Susanna Mäki-Oversteyns

Tuotantoassistentit Elina Sipilä, Mirella Jalonen ja Maiju Mäkelä

Lavastus- ja valosuunnittelu Juho Itkonen

Äänisuunnittelu Sami Silén

Puvustus- ja tarpeistosuunnittelu Annukka Mäntynen

Maskeeraus ja kampaukset Karoliina Mäki

Visuaalinen ilme Jenna Haapaharju ja Maiju Mäkelä

Lavastaja Sini Savela

Markkinointikuva Jukka Kontkanen


Kulttuurikollektiivi Sillan kanssa Provinssimusikaalia rakentavat Provinssi, Seinäjoen kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Provinssimusikaalia tukee Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.


Yhteistyössä:

(c) Kulttuurikollektiivi Silta, 2018